Skip to content

Waarom een Klassenfeestje?

Sommige kinderen worden nooit uitgenodigd op een feestje. Ze liggen om wat voor reden dan ook buiten de groep; ze zijn bijvoorbeeld arm, lichamelijk beperkt, sociaal onhandig, druk, of ze beheersen de Nederlandse taal nog niet goed.

‘Er niet bij horen is één van de ergste dingen die een kind en zijn/haar ouders kan overkomen.’

In sommige andere landen is het de gewoonte om op kinderfeestjes de hele klas uit te nodigen. Zo wordt op een leuke en onopvallende manier voorkomen dat er kinderen zijn die nooit een feestje hebben.

Een klassikaal kinderfeestje is een mooie manier om te delen in plaats van te concurreren met andere kinderen. Het hoeft niet steeds duurder en exclusiever.

Want in tegenstelling tot wat men vaak denkt, hoeft een feest voor de hele klas helemaal niet zo prijzig te zijn! Met eenvoudige ouderwetse spelletjes

in een modern jasje vermaken de kinderen zich prima.

Het geven van een feest voor de hele klas is niet voor alle ouders en kinderen geschikt, en dat hoeft ook niet. Kleinschalige verjaardagspartijtjes hebben ook hun charme. Als enkele ouders in Nederland echter af en toe de hele klas uitnodigen, dan voorkomen we met z’n allen dat er kinderen zijn die nooit een feestje hebben. Het aardige is bovendien dat kinderen leren dat iedereen er bij hoort. En dat de klas een veilige plek voor alle kinderen is.

Hartverwarmende reacties van kinderen:

‘Dit is het leukste feestje wat ik ooit gehad heb’  

‘Ik was nog nooit op een feestje uitgenodigd en ben zoo blij’

Back To Top