Skip to content

Project

Informatie over Druk & Dwars

Deelnemende partijen

Druk & Dwars is in het Noorden ontstaan als initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. In samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen is Druk & Dwars verder uitgerold. Inmiddels is de gehele projectorganisatie in handen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Noordelijk Onderwijsgilde. Druk & Dwars werkt nauw samen met de gemeente Eemsdelta, de gemeente Groningen, de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Het team van Druk & Dwars ontwikkelt haar aanbod op basis van vragen uit de praktijk en bouwt aan bruggen tussen wetenschap en werkveld.

Missie & visie

Veel kinderen vertonen eigenzinnig, druk, dwars en ander gedrag dat moeilijk matcht met de eisen van de huidige samenleving. Sommige ouders en leerkrachten zoeken handvatten bij dit gedrag, maar willen niet gelijk het hulpverleningscircuit in. Voor hen is het aanbod van Druk & Dwars bedoeld. Door laagdrempelige hulp aan te bieden bij milde problemen, hopen we waar mogelijk onnodige psychiatrische classificaties en behandelingen bij kinderen te voorkomen, zodat specialistische hulp bewaard kan blijven voor degenen met de meest ernstige en hardnekkige problematiek. We noemen dit ‘Stepped Diagnosis’. Klik hier voor meer informatie over het Stepped Diagnosis model.

Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag​

Druk & Dwars is een onderdeel van de academische werkplaats voor ADHD en Druk gedrag. Deze academische werkplaats probeert gepaste hulp bij druk gedrag en ADHD te stimuleren door onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk dichter bij elkaar te brengen. Voor meer informatie over de academische werkplaats, kijk hier.