Skip to content

De acties van Richard Jonkers

Er zijn al heel wat ouders die klassenfeestjes geven. Sommigen gaan nog een stap verder. Richard Jonkers bijvoorbeeld verspreidt in zijn woonplaats Roosendaal de informatie over klassenfeestjes, en probeert om gratis locaties te regelen en de gemeente te interesseren. Lees hier zijn verhaal:

Als ouder ben ik geïnspireerd geraakt door het project Klassenfeestjes en het leek mij erg waardevol om aandacht aan het project te geven in mijn woonplaats.

De school van mijn zoon organiseerde dit jaar een lentemarkt en zocht ouders die wilden helpen om dit te organiseren en realiseren. Een geschikt moment om Klassenfeestjes op de school onder de aandacht te brengen. Het team van Klassenfeestjes stuurde mij flyers op, die ik verspreid heb tijdens het evenement. Op deze manier konden ouders, leerkrachten en kinderen niet meer om Klassenfeestjes heen!

Omdat ik het van belang vind dat het organiseren van Klassenfeestjes voor iedereen mogelijk is, ook voor ouders die het financieel minder breed hebben, ben ik in gesprek gegaan met onze bibliotheek. De bibliotheek is ‘de huiskamer’ van onze woonplaats en lijkt mij hierdoor een geschikte locatie voor het geven van Klassenfeestjes. Buurthuizen en scoutinggroepen zijn naar mijn idee ook goede opties.

Als de locatie in mijn woonplaats eenmaal rond is wil ik als vervolgstap contact opnemen met de gemeente om te kijken of ik via hun netwerk Klassenfeestjes en de locaties verder onder de aandacht kan brengen. Een ingang bij het verenigingsleven zou bij kunnen dragen aan meer bekendheid. Er zijn helaas nog steeds kinderen die nooit worden gevraagd op een feestje en een klassenfeestje zou dit mooi kunnen oplossen.

Bedankt Richard voor je inzet! Wil je ook iets binnen je gemeente van de grond tillen? Wij helpen graag met het geven van adviezen en materiaal om Klassenfeestjes onder de aandacht te brengen.

Back To Top