Skip to content

Goed nieuws! Er is een forse daling in het gebruik van het ADHD-medicatie zichtbaar. De laatste jaren was deze trend al zichtbaar, maar in 2018 was er een forsere daling van 7,8 procent.

De NOS heeft hier op 24 januari 2019 een interessant nieuwsbericht over geschreven, waar ook Geja Rikkers aan het woord komt. Zij is jeugdarts en ook aangesloten bij onze Academische Werkplaats. “Er heerst nog steeds de aanname dat alle drukke kinderen in de klas Ritalin zouden moeten slikken. Maar de diagnose ADHD is geen kwestie van: juf vindt een kind druk, een psycholoog kijkt er een keer naar en de psychiater schrijft wel een pilletje voor. Van dat beeld willen we afkomen”, aldus Geja. In het nieuwsbericht vertelt Geja onder andere over het advies van de Gezondheidsraad uit 2014 waarin wordt benadrukt dat terughoudendheid geboden is bij het voorschrijven van medicatie en de nieuwe zorgstandaard die is ontwikkeld voor diagnostiek en behandeling van ADHD.

Geïnteresseerd? Lees het hele bericht via de NOS-website. Daar kun je ook een filmpje vinden waarin verteld wordt over wat ADHD is, hoe dit wordt vastgesteld en wat de voor- en nadelen zijn van medicatie.

 

Back To Top