Skip to content

Kinderpostzegels geeft school uit Leiden een klassenfeestje!

Bron: Kinderpostzegels (27 juni 2019)

Basisschool De Singel doet al ruim 30 jaar mee aan de Kinderpostzegelactie! Elk jaar maken de leerkrachten en leerlingen er een feestje van. Daarom geven wij de school én kinderen op haar beurt een feest cadeau.

Klassenfeestjes tegen ongelijkheid
Basisschool De Singel staat in De Kooi; een ‘onderwijskansenwijk’ in Leiden. Op de school zitten – net als op veel andere scholen in Nederland – kinderen die de Nederlandse taal (nog) niet optimaal beheersen, een ontwikkelachterstand hebben of in armoede leven.

Eén van de moeilijkste dingen is sociale uitsluiting. Sommige kinderen kunnen geen feestje geven, omdat er geen geld voor is, anderen worden net als overal buitengesloten en niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes. Er niet bij horen doet pijn. Als sommige kinderen af en toe de hele klas uitnodigen voor hun verjaardag, dan zijn er geen kinderen meer die nooit een feestje hebben.

Klassenfeestjes
Sinds 2017 helpt Kinderpostzegels met het project Klassenfeestjes ouders te ondersteunen bij het organiseren van verjaardagsfeestjes waarbij de hele klas wordt uitgenodigd. Met eenvoudige ouderwetse spelletjes in een modern jasje vermaken de kinderen zich: eierlopen, stoelendans en kleurenbingo.

En dat is precies wat het Kinderpostzegelsteam vandaag doet op basisschool De Singel! Met als toefje op de taart een make-over van het handvaardigheidslokaal.

Dichtbij ieder Kind
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen geholpen worden door middel van verschillende projecten. Ook dit jaar komen de scholen in actie. Het thema van 2019 is: Dichtbij ieder Kind.

Net als vorig jaar kunnen scholen een deel van het geld dat ze met de actie hebben opgehaald, besteden aan een project dichtbij. Zoals bijvoorbeeld het steunen van een Weekendschool, boeken voor de eigen schoolbibliotheek of speelmateriaal voor kinderen in de crisisopvang.Gratis draaiboek


Gratis locaties

Heb je een vraag? nNeem contact met ons op!


Contact

Back To Top