Skip to content

Zoals velen inmiddels weten of hebben ervaren, is de groepsoudercursus van Druk & Dwars een succes. Door ons ingetrainde zorgprofessionals geven de cursus met veel inzet en plezier aan ouders in verschillende Groninger gemeenten (en in toenemende mate daarbuiten). Onderzoek van promovendus Maruschka Sluiter heeft laten zien dat ouders na het volgen van de cursus minder opvoedstress en minder druk en dwars gedrag van hun kinderen ervaren.
 
Op verzoek van en gefinancierd door de gemeente en provincie Groningen en daarnaast partijen uit onderwijs en kinderopvang, heeft Laura Batstra nu een training ontwikkeld voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Deze groepstraining bestaat uit 5 bijeenkomsten en is opgebouwd volgens dezelfde Druk & Dwars principes als de oudercursus. Op deze manier wordt het mogelijk om kinderen een consistente benadering te bieden: thuis, op school en op de kinderopvang.
 
Dinsdag 22 september startte de eerste groep van 11 leerkrachten met de training. In het prachtige gebouw van RuG Campus Fryslan werd onder leiding van Henriƫtte Pauwels (promovendus op dit project) en Laura gepraat, geoefend en gedeeld. Het was een volle, rijke en bijzondere bijeenkomst, die veel belooft voor de rest van deze training en de hierna volgende groepen.
 
Uiteraard doen de RUG en de Hanzehogeschool onderzoek naar hoe we ook dit aanbod optimaal kunnen afstemmen op de praktijk en naar wat de effecten van de trainingen zijn. Voor meer informatie en/of opgave voor onze nieuwsbrief zie www.drukendwars.nl  of mail naar l.batstra@rug.nl.

Back To Top