Skip to content

Mijn naam is Els Wolfers, en ik ben trainer van de ouderbegeleiding Druk & Dwars. Als generalist met als specialisme gezinsondersteuning werk ik in het WIJ-team Beijum. In mijn werk ondersteun ik ouders die opvoedvragen hebben over hun kind(eren).

Vorig jaar heb ik voor het eerst de training Druk & Dwars gegeven bij WIJ Beijum. We hadden een groep van 4 ouderparen. De ouders gaven gemiddeld een 8 voor de training en waren dus behoorlijk tevreden. Wat ouders aangaven waar ze veel aan gehad hebben in de cursus was het uitwisselen van ervaringen en het uitwisselen van tips.

Dit element is ook wat mij het meest aantrok in de cursus: ouders die elkaar helpen en merken dat zij niet de enige zijn die tegen bepaalde problemen aanlopen. Je denkt soms dat je de enige bent van wie de kinderen niet willen luisteren, maar in de cursus kom je erachter dat dit echt niet zo is.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en elke bijeenkomst heeft een onderwerp, zoals complimenten geven, zelfzorg, structuur in je dag aanbrengen, zeggen wat mag i.p.v. niet mag etc. Samen bedenk je dan manieren en oplossingen hoe jij dit in jouw situatie kunt gaan doen de komende week. De week erop bespreken we dan hoe het gegaan is en bedenken we met elkaar wat je zou kunnen doen als het niet helemaal gelukt is.

Binnenkort start een nieuwe cursus bij WIJ Beijum. Dat je even over een drempel moet om aan een groepscursus mee te doen is begrijpelijk, maar ik denk dat als je je eroverheen hebt gezet, dat je er dan echt wat aan hebt.

Soms vragen ouders of ze mee kunnen doen ook als hun kind geen ADHD heeft. Nou dat is echt geen voorwaarde, juist niet. Het is juist een hele nuttige cursus die ik elke ouder zou aanraden die af en toe wel eens wat advies wil.

We gaan proberen om 2x per jaar de cursus Druk & Dwars aan te bieden, 1x in het voorjaar en 1x in het najaar.

Els Wolfers

Back To Top