Skip to content

Vandaag gaat de Kinderpostzegelactie weer van start! Deze week gaan veel schoolkinderen de deuren langs om postzegels te verkopen. Mede dankzij hun inspanningen kan Stichting Kinderpostzegels veel kwetsbare kinderen helpen. Ons project ‘Inclusieve klassenfeestjes‘ is één van de initiatieven die de Stichting ondersteunt.

Door het werken met drukke en dwarse kinderen en hun ouders, merkten wij dat sociale uitsluiting één van de moeilijkste dingen is waar een deel van deze gezinnen mee kampt. Veel pittige kinderen krijgen bijvoorbeeld nooit een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. Niet alleen drukke kinderen dreigen op deze manier buiten de boot te vallen. Ook kinderen die verlegen of arm zijn, de Nederlandse taal (nog) niet optimaal beheersen, of op wat voor manier dan ook ‘anders’ zijn, liggen soms buiten de groep. Dit is zorgelijk, want er niet bij horen is niet leuk.

Daarom bedachten wij samen met muziekleraar Wim Venema het project ‘Inclusieve Klassenfeestjes’. Als sommige kinderen af en toe de hele klas uitnodigen voor hun verjaardag, dan zijn er geen kinderen meer die nooit een feestje hebben. Een subsidie van Stichting Kinderpostzegels maakt het ons mogelijk om klassenfeestjes te organiseren, te promoten en te evalueren. Door dit project zijn er in Nederland al flink wat klassenfeestjes georganiseerd, en zijn kwetsbare kinderen blij gemaakt omdat ze deze keer niet overgeslagen werden bij de uitnodigingen.

Naast ons project ondersteunt Stichting Kinderpostzegels veel andere initiatieven die de samenleving kindvriendelijker en een beetje mooier maken. Wij plakken daarom kinderpostzegels! U ook? Koop ze aan de deur of bestel ze anders via de webshop.

 

Back To Top