Skip to content

Het team van Druk & Dwars geeft workshops aan verschillende doelgroepen. Zo stonden op
14 en 21 november workshops op de planning aan ouders van kinderen van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). De workshops zijn gegeven door Laura Batstra, Jasna Mujakovic, Maruschka Sluiten en Anna de Boer.

Tijdens de workshops is de achtergrond en visie van Druk & Dwars toegelicht. Handvatten zijn aan de ouders gegeven voor het omgaan met druk en dwars gedrag van hun kinderen. Daarnaast vinden wij het van belang dat de ouders vooral veel oefenen, geactiveerd worden, de ervaring centraal staat. Zo is er geoefend met een aantal oefeningen uit de ouderbegeleiding.

Met de oefeningen werden de ouders gemotiveerd naar positief gedrag te kijken, na te denken over de functie van negatief gedrag bij hun kinderen en daarbij alternatief, wenselijk gedrag te bedenken. Dit bleek een uitdaging te zijn, maar het belang hiervan kwam binnen. Ouders bleken het fijn te vinden herkenning te vinden in verhalen van andere ouders. Iets wat we ook vaak te horen krijgen van ouders die de ouderbegeleiding volgen.

Naar aanleiding van de workshop heeft een aantal ouders besloten zich aan te melden voor de ouderbegeleiding van Druk & Dwars. Wij wensen hen veel succes!

Wist je trouwens dat SKSG een aantal locaties gratis ter beschikking stelt voor het deelproject ‘Inclusieve Klassenfeestjes‘? Het SKSG vindt samen met ons dat iedereen een klassenfeest moet kunnen geven, ook de minder rijke ouders en kinderen. We zijn ontzettend dankbaar voor dit prachtige gebaar!

 

Back To Top