Skip to content

Klassenfeestjes, een feestje voor de hele klas

Het leidt tot verdriet, woede en spanningen: kinderen die nooit worden uitgenodigd voor een kinderfeestje. Als elk schooljaar één kind in iedere klas een klassenfeestje geeft en alle kinderen uitnodigt, dan zijn er geen kinderen meer die nooit een verjaardagsfeestje hebben! Het idee van een klassenfeestje is in Zweden ontstaan en een paar jaar geleden in Nederland geïntroduceerd door Laura Batstra (Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen). Met steun van de Stichting Kinderpostzegels is een inspirerend en gratis draaiboek gemaakt. Met dit draaiboek is het organiseren van een klassenfeestje gemakkelijk en is het feestje bijna gegarandeerd een succes. Maar is dat niet heel duur? Dat valt erg mee, een klassenfeestje met eenvoudige spellen en hapjes is vaak goedkoper dan een klein feestje naar bijvoorbeeld een pretpark of bioscoop. Zeker als je het met meerdere kinderen (en dus ouders) organiseert is het een stuk goedkoper, minder tijdrovend en leuker! In sommige gemeenten (bijvoorbeeld in de gemeente Groningen), heb je helemaal mazzel, want daar zijn locaties die je gratis mag gebruiken. En in Vinkhuizen heb je nog meer mazzel, want daar kun je bij TuinindeStad een fantastisch feestje organiseren!

En trouwens, onze gemeente Groningen is ook enthousiast over klassenfeestjes en ondersteunt het project.

Kijk hier voor meer informatie over klassenfeestjes of mail Marc Conradi (drukendwars@rug.nl).

TuinindeStad is een lekkere buitenplek in het Westpark, net achter Vinkhuizen, naast De Held en net voor Hoogkerk. We hebben een kampeerveld, waar je lekker kunt voetballen, touwtje springen, of wat je maar verzint. Er is een wilgendoolhof (om te verdwalen) en een kampvuurplek, waarboven je met een grote pot soep kan koken. Onder de grote tarp zit je droog en als het heel hard regent kun je binnen in het gebouw disco dansen, spelletjes doen of de jarige op een grote troon hijsen en luid toezingen (wat buiten natuurlijk ook kan). Nog leuker als je met zijn allen komt kamperen en ‘s avonds een spooktocht houdt dwars door het park. ‘s ochtends word je dan door de haan gewekt of alle andere vogels, die al wakker zijn. Er zijn al veel feesten bij ons gegeven, logisch, want wij hebben de ruimte om je uit te leven. Toegift: we zijn momenteel een kasteel aan het bouwen (tevens knutselwerkplaats), dus dat geeft weer nieuwe mogelijkheden. Mooi al die ruimte, verzin maar wat je bij ons zou willen doen op je klasse(n)feest, want het enige wat wij niet doen is alles voor jullie verzinnen. Dat mag je zelf doen.

Kosten: rijke ouders betalen het volle pond, ouders met weinig of geen geld matsen we natuurlijk; want geld hoort van hoog naar laag te stromen; net als water (zodat iedereen genoeg heeft). Alles in discreet overleg en vertrouwen (we vragen geen bewijzen, maar gaan af op ieders woord.)

Welkom dus of kom eerst maar eens kijken of het klopt wat we hier allemaal hebben opgeschreven!

Meer info en contact via www.detuinindestad.nl

Back To Top