Skip to content

Klassenfeestjes, een feestje voor de hele klas

Het leidt tot verdriet, woede en spanningen: kinderen die nooit worden uitgenodigd voor een kinderfeestje. Als elk schooljaar één kind in iedere klas een klassenfeestje geeft en alle kinderen uitnodigt, dan zijn er geen kinderen meer die nooit een verjaardagsfeestje hebben! Het idee van een klassenfeestje is in Zweden ontstaan en een paar jaar geleden in Nederland geïntroduceerd door Laura Batstra (Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen). Met steun van de Stichting Kinderpostzegels is een inspirerend en gratis draaiboek gemaakt. Met dit draaiboek is het organiseren van een klassenfeestje gemakkelijk en is het feestje bijna gegarandeerd een succes. Maar is dat niet heel duur? Dat valt erg mee, een klassenfeestje met eenvoudige spellen en hapjes is vaak goedkoper dan een klein feestje naar bijvoorbeeld een pretpark of bioscoop. Zeker als je het met meerdere kinderen (en dus ouders) organiseert is het een stuk goedkoper, minder tijdrovend en leuker! In sommige gemeenten (bijvoorbeeld in de gemeente Groningen), heb je helemaal mazzel, want daar zijn locaties die je gratis mag gebruiken. En in Lewenborg heb je nog meer mazzel, want daar kun je bij Het Dok een fantastisch feestje organiseren!

En trouwens, onze gemeente Groningen is ook enthousiast over klassenfeestjes en ondersteunt het project.

 

Kijk hier voor meer informatie over klassenfeestjes of mail Marc Conradi (drukendwars@rug.nl).

 

Wijkcentrum Het Dok is het grootste wijkcentrum van Noord-Nederland en staat in de wijk Lewenborg, stad Groningen. En zoals past bij deze status, hebben wij ook een groot aantal voorzieningen in huis. Van zakelijk tot non-profit zijn wij je graag van dienst. Waar we klein in zijn gebleven, is de aandacht voor het sociale aspect, onze verankering in de wijk. Bijvoorbeeld bij het aanbieden van ruimte of extra ondersteuning bij het organiseren van sociaal-culturele activiteiten.

En nu kun je ook een klassenfeestje organiseren in Het Dok! Wij zorgen voor de ruimte, jij zorgt voor het feestje.

Meer info en contact: mail of bel Marja Weerman (Jeugdwerker, Jeugdhulpverlener, trainer Sociaal Weerbaar bij WIJ Lewenborg)

marja.weerman@wij.groningen.nl
06- 27215634/ 050-3674002

Back To Top